• BETINOC SHOCKPROOF PROTECTIONS

    BETINOC ontwikkelt, produceert en plaatst schokbestendige en hygiënische stootplinten, stootpalen, wanden en profielen voor bedrijfsgebouwen, machines en infrastructuur

    BETINOC SHOCKPROOF PROTECTIONS

    BETINOC ontwikkelt, produceert en plaatst schokbestendige en hygiënische stootplinten, stootpalen, wanden en profielen voor bedrijfsgebouwen, machines en infrastructuur

Het belang van hygiënische zones om productverontreiniging te voorkomen

Het belang van hygiënische zones om productverontreiniging te voorkomen

Geplaatst op 28-02-2020

Wanneer begint u na te denken over de hygiënische zonering in uw bedrijf? Uitgaande van het principe dat de productieomgeving geen bron van biologische, chemische of fysieke vervuiling voor het product mag zijn, onderzoeken we de verschillende stappen die u hoort te zetten om deze risico's te beperken.

Productieplant uitbreiden: renovatie of nieuwbouw?

Productieplant uitbreiden: renovatie of nieuwbouw?

Geplaatst op 28-02-2020

Commerciële successen van bestaande merkproducten of de lancering van nieuwe producten vragen dikwijls om een verhoging van de productiecapaciteit en een uitbreiding van de bestaande fabriek. Daarnaast zijn er nog diverse andere redenen denkbaar om de productieplant aan een update te onderwerpen. In elk van deze gevallen moet dan een afweging gemaakt worden tussen renovatie of nieuwbouw. Een keuze die je moet maken op basis van de pro's en contra's die verbonden zijn aan beide mogelijkheden.

Ateliervloer en afwatering bepalend voor voedselveiligheid

Ateliervloer en afwatering bepalend voor voedselveiligheid

Geplaatst op 16-04-2019

Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw is de keuze voor een nieuw vloerconcept niet eenvoudig. Het is zaak de materialen tegen elkaar af te wegen en rekening te houden met aandachtspunten inzake onderhoud, veiligheid en duurzaamheid.

Roestvrij staal 304 of 316 kiezen?

Roestvrij staal 304 of 316 kiezen?

Geplaatst op 15-04-2019

RVS316 heeft een betere corrosieweerstand heeft dan RVS304 maar is duurder. De keuze is niet altijd eenduidig, omdat een kwalitatief voordeel moet afgewogen worden tegen een duurdere prijs.

De richtlijnen van hygiëne in de voedingsindustrie

De richtlijnen van hygiëne in de voedingsindustrie

Geplaatst op 16-03-2019

De juiste faciliteiten en protocollen voor handhygiëne zijn zeer belangrijk in de voedingsindustrie waar hygiëne aan zeer strikte eisen gebonden is. De belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Wat is HACCP?

Wat is HACCP?

Geplaatst op 16-02-2019

HACCP is een voedselveiligheidssysteem. Bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt.   

De rol van RVS in de voedingsindustrie

De rol van RVS in de voedingsindustrie

Geplaatst op 17-01-2019

De voedselverwerkende industrie heeft te maken met strenge hygiëne en gezondheidseisen waardoor niet elk materiaal zomaar gebruikt mag worden. RVS wordt als superieur materiaal wereldwijd geaccepteerd omwille van diverse redenen

Inox krijgt glans terug

Inox krijgt glans terug

Geplaatst op 23-12-2017

Industriële keukens, operatiezalen, auto-uitlaten, opslagtanks voor melk, kookpotten, liften, ijskasten, en kachelpijpen hebben één ding met elkaar gemeen. En dat is inox of roestvast of roestvrij staal, en dat staal lijkt zijn glans terug te hebben.