- Betinoc België
- Haverheidelaan 24
- 9140 Temse
Tel : +32 (0)3 711 22 34- info@betinoc.be
BTW BE 0479.351.333
Wanneer begint u na te denken over de hygiënische zonering in uw bedrijf? Uitgaande van het principe dat de productieomgeving geen bron van biologische, chemische of fysieke vervuiling voor het product mag zijn, onderzoeken we de verschillende stappen die u hoort te zetten om deze risico's te beperken.
Commerciële successen van bestaande merkproducten of de lancering van nieuwe producten vragen dikwijls om een verhoging van de productiecapaciteit en een uitbreiding van de bestaande fabriek. Daarnaast zijn er nog diverse andere redenen denkbaar om de productieplant aan een update te onderwerpen. In elk van deze gevallen moet dan een afweging gemaakt worden tussen renovatie of nieuwbouw. Een keuze die je moet maken op basis van de pro's en contra's die verbonden zijn aan beide mogelijkheden.
Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw is de keuze voor een nieuw vloerconcept niet eenvoudig. Het is zaak de materialen tegen elkaar af te wegen en rekening te houden met aandachtspunten inzake onderhoud, veiligheid en duurzaamheid.
Vlaamse voedingsbedrijven evolueren steeds meer naar hoogtechnologische omgevingen die zich aanpassen aan de uitdagingen van de Industrie 4.0. Dat bevestigen de Factory of the Future Awards, waar dit jaar met Bio Bakkerij De Trog, Lavetan en Colruyt Group Fine Food opnieuw drie bedrijven gelinkt aan de voedingssector in de prijzen vallen.
RVS316 heeft een betere corrosieweerstand heeft dan RVS304 maar is duurder. De keuze is niet altijd eenduidig, omdat een kwalitatief voordeel moet afgewogen worden tegen een duurdere prijs.
Het uitblijven van een politiek akkoord over de brexit bezorgt het bedrijfsleven heel wat kopzorgen. Maar ook als er een deal wordt bereikt, zal de impact groot zijn. De voedingsindustrie dreigt hierbij het zwaarst getroffen te worden.
De juiste faciliteiten en protocollen voor handhygiëne zijn zeer belangrijk in de voedingsindustrie waar hygiëne aan zeer strikte eisen gebonden is. De belangrijkste aandachtspunten op een rij.
HACCP is een voedselveiligheidssysteem. Bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt.
Onze export van staal naar de Verenigde Staten vertegenwoordigt ongeveer 4 à 5% van het totaal, goed voor circa 250 miljoen euro. De VS-invoerheffingen slaan nu enkel op basismaterialen in staal en aluminium en niet op afgewerkte producten.
De voedselverwerkende industrie heeft te maken met strenge hygiëne en gezondheidseisen waardoor niet elk materiaal zomaar gebruikt mag worden. RVS wordt als superieur materiaal wereldwijd geaccepteerd omwille van diverse redenen
Hoofdkantoor Betinoc Belgie
Haverheidelaan 24
9140 Temse
België
Tel: +32(0)3-7112234